Desszert

Torta

Norvég almatorta

Hozzávalók

1

darabhoz

Norvég almatorta

7

g

xilit vagy eritrit

14,5

g

vaj

8,5

g

teljes kiőrlésű liszt

6,6

g

mandulaliszt

0,1

rúd

vanília magjai

0,2

darab

L méretű tojás

0,5

g

sütőpor

0,1

darab

citrom reszelt héja

0,2

darab

alma

A tetejére

0,1

ek

tört vagy szeletelt mandula

0,1

kiskanál

xilit vagy eritrit

0,1

csapott kiskanál

fahéj

Tápanyag

(per adag)

220

kalória

13g

zsír

18g

szénhidrát

3g

fehérje

2025-11-15

social@civilut

Megosztás:

Elkészítési idő

75p

Kalória

220

Cukor

2g

A szobahőmérsékletű vajat a nyírfacukorral kezdjük el kihabosítani.

Fokozatosan hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tojásokat, és addig habosítjuk, míg a massza könnyű és krémes állagú lesz. Beleforgatjuk az almák kivételével a többi érdemes előre kimérve összekeverni őket. hozzávalót.

Egy 20 cm átmérőjű tortaformába simítjuk a masszát. Az almákat meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk, majd körkörösen, minél szorosabban a masszába nyomkodjuk. A tetejét megszórjuk a fahéjas-mandulás keverékkel. Előmelegített sütőben 155 °C-on sütjük, amíg tűpróbánál a közepe sem ragad (kb. 50 perc).

Ha a széle már megpirult, de a közepe még ragad, süssük tovább alufólia alatt.