Főétel

Avocado ragus-quinoa saláta céklával és pekándióval 

Hozzávalók

1

darabhoz

Avocado ragu

1

darab

avocado

12,5

g

snidling

5

g

koriander

7,5

g

alternatív joghurt

0,25

darab

lime leve és reszelt héja

bors

Quinoa saláta

5

dkg

quinoa

0,75

darab

kápia paprika

Sült cékla

1

darab

piros cékla

0,5

darab

sárga cékla

Citrusos vinaigrette

18,75

g

lime lé

18,75

g

citromlé

3,75

g

7,5

g

cukor

0,75

kk

dijoni mustár

0,25

darab

reszelt citrom héja

0,75

dl

szőlőmag olaj

Mézes pekándió

5

dkg

pekándió

0,1

l

víz

5

dkg

méz

5

dkg

eritrit

0,125

l

repceolaj

Friss saláta

0,25

doboz

kevert saláta

Tápanyag

(per adag)

480

kalória

33g

zsír

38g

szénhidrát

11g

fehérje

2025-11-15

social@civilut

Megosztás:

Elkészítési idő

75p

Kalória

480

Cukor

16g

Az avocado raguhoz megtisztítunk 2 db avocado-t és a többi hozzávalóval együtt krémmé turmixoljuk. Ha szükséges, botmixert is használhatunk. A krémet átpasszírozzuk egy szitán, majd keverőtálba tesszük. A maradék 2 db avocado-t kockázzuk, és a krémhez forgatjuk. Tálalásig fóliával lefedve tartjuk, hogy ne barnuljon meg. 

A quinoát háromszoros mennyiségű, sós forró vízben 16 percig főzzük, majd 4 percig a főzővízében hagyjuk állni. Leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük, hogy pergős legyen. A kápia paprikát kockázzuk, előzőleg a bőrét leégetve. Összekeverjük a quinoával, majd a citrusos vinaigrette-tel hagyjuk marinálódni, hogy az ízek összeérjenek. 

A céklákat alufóliába csomagolva 180 °C-os sütőben kb. egy órán át sütjük, amíg megpuhulnak. Hagyjuk kihűlni, majd tetszőleges formákra vágjuk, és bepácoljuk a citrus vinaigrette-tel. 

A mézes pekándióhoz a mézből és eritritből cukorszirupot készítünk, majd ebbe főzzük a pekándiót 20 percig. Ezután leszűrjük, szárazra töröljük, majd repce- olajban aranybarnára és ropogósra sütjük. Egészben vagy összetörve a saláta tetejére szórjuk. 

A salátát a citrus vinaigrette-tel összeforgatjuk tálalás előtt, majd a tányérra halmozzuk. A quinoás salátát és az avocado ragut tálaláskor a saláta mellé rendezzük, a sült céklával és a ropogós pekándióval díszítve.