A mogyoróvajas zabkekszhez minden alapanyagot összemérünk és össze- gyúrjuk. Kisebb golyókat formázunk, sütőpapíros lemezen kilapítjuk, majd 180 °C-on 8-10 percig sütjük.
A sárgabarack lekvárhoz a kiolvasztott barackokat botmixerrel pürésítjük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a pürét 38–40 °C környékén elkezdjük melegíteni, és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a pektines keveréket. Körülbelül egy percig forraljuk, majd félretesszük.
A zseléhez a zselatint hidratáljuk, majd a forró lekvárhoz keverjük. Szilikon formába töltjük, vagy egy kifoliázott dobozba öntjük, majd felkockázzuk, és a fagyasztóban dermesztjük.
A zserbógolyóhoz minden hozzávalót összemérünk, masszává gyúrjuk. Diónyi golyókat formálunk, melyeket kilapítunk. A közepére helyezünk egy zselégolyót vagy kockát, majd óvatosan golyóvá hömbörgetjük. A golyókat ízlés szerint darált dióba, kakaóporba forgatjuk, vagy cukormentes étcsokoládéval vízgőz felett megolvasztva mártjuk vagy spinelve díszítjük.