Desszert

Zserbógolyó 

Hozzávalók

1

darabhoz

Zserbógolyó

5,416

g

darált dió

10

g

darált keksz

6,5

g

sárgabarack lekvár

0,083

késhegynyi

stevia

1,67

g

porított nyírfacukor vagy eritrit

2,33

g

holland kakaópor

0,83

g

rum

2,33

g

frissen facsart narancslé

0,25

g

reszelt narancshéj

Mogyoróvajas zabkeksz

8,33

g

cukormentes mogyoróvaj

0,083

darab

tojás

3,9167

g

zabpehely

2,67

g

teljes kiőrlésű liszt

1,25

g

xilit

0,33

g

sütőpor

Sárgabarack lekvár és zselé

35,83

g

fagyasztott sárgabarack

0,083

késhegynyi

stevia

0,33

g

pektin

0,125

g

citromsav

0,67

g

xilit

Zselé

0,167

g

zselatin

15

g

forró lekvár

Tápanyag

(per adag)

180

kalória

9g

zsír

16g

szénhidrát

3g

fehérje

2025-11-15

social@civilut

Megosztás:

Elkészítési idő

60p

Kalória

180

Cukor

3g

A mogyoróvajas zabkekszhez minden alapanyagot összemérünk és össze- gyúrjuk. Kisebb golyókat formázunk, sütőpapíros lemezen kilapítjuk, majd 180 °C-on 8-10 percig sütjük. 

A sárgabarack lekvárhoz a kiolvasztott barackokat botmixerrel pürésítjük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a pürét 38–40 °C környékén elkezdjük melegíteni, és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a pektines keveréket. Körülbelül egy percig forraljuk, majd félretesszük. 

A zseléhez a zselatint hidratáljuk, majd a forró lekvárhoz keverjük. Szilikon formába töltjük, vagy egy kifoliázott dobozba öntjük, majd felkockázzuk, és a fagyasztóban dermesztjük. 

A zserbógolyóhoz minden hozzávalót összemérünk, masszává gyúrjuk. Diónyi golyókat formálunk, melyeket kilapítunk. A közepére helyezünk egy zselégolyót vagy kockát, majd óvatosan golyóvá hömbörgetjük. A golyókat ízlés szerint darált dióba, kakaóporba forgatjuk, vagy cukormentes étcsokoládéval vízgőz felett megolvasztva mártjuk vagy spinelve díszítjük.