A tököt meghámozom, majd egy szeletelő segítségével spagetti formára szeletelem. Az apróra vágott fokhagymát olívaolajon megpirítom egy serpenyőben, majd hozzáadom a tök spagettit. Sóval, tört borssal ízesítem, és hozzákeverem a vékony csíkokra vágott retket is. Pár percig pirítom, amíg a tök kissé megpuhul, majd ezt a keveréket átöntöm egy keverőtálba.
A megmaradt tököt kockákra vágom, és egy másik serpenyőben olívaolajon lepirítom. Sóval, borssal és chili paprikával ízesítem, majd hozzáadom a sáfrányt, és felöntöm a kókusztejjel. Az így kapott szószt összeforralom, majd turmixgéppel simára turmixo- lom.
Végül a mártást ráöntöm a tök spagettire, hozzáadom a frissen aprított petrezselymet és ízlés szerint chili paprikát, majd óvatosan összeforgatom az egészet.