A szaibling filét bőrrel lefelé helyezzük a vágódeszkára, majd a farok felől egyetlen határozott mozdulattal leválasztjuk a bőrt. Törekedjünk arra, hogy minél kevesebb hús maradjon rajta. A filéket közepes lángon, előmelegített serpenyőben, először a bőrös oldalon kb. 2 percig, majd a másik oldalon 1 percig pirítjuk. A bőrt kevés olajban néhány másodperc alatt ropogósra sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. Ha szeretnénk, a bőrt sütés előtt 50-60 °C-os sütőben 2-3 óra alatt teljesen kiszáríthatjuk a még tökéletesebb állagért.
A ravioli tésztához a liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, az olívaolajat és a vizet, majd egynemű tésztává dolgozzuk. Légmentesen, fóliába csomagolva minimum egy órát pihen- tetjük a hűtőben, de akár egész éjszakán át is lehet. A pihentetett tésztát feldaraboljuk, kb. 1,2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 7 cm átmérőjű korongokat szaggatunk. Mindegyik korong közepére körülbelül 15 g tölteléket helyezünk. A széleket ujjbeggyel vagy ecsettel nedvesítjük, majd egy másik korongot ráhelyezünk, és a peremeket gondosan lenyomkodjuk. Lobogó, sós vízben 5-6 perc alatt főzzük készre.
A haltejes ravioli töltelékhez a hagymát apróra vágjuk, kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, és addig pároljuk, míg majdnem teljesen elpárolog. Hozzáadjuk az apróra vágott haltejet, készre pirítjuk, majd belekeverjük a tejszínt és a túrót. Belereszeljük a fokhagymát, összedolgozzuk a friss petrezselyemmel, a citrom héjával és levével, majd sóval és borssal ízesítjük, és hűlni hagyjuk.
A halmártáshoz a feldarabolt halat a vízzel, borral és egy evőkanál pirospaprikával főzzük, majd további 20 percig főzzük, és átpasszírozzuk. Egy másik edényben kevés olajon lepirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a reszelt fokhagymát, majd belekeverjük a második adag pirospaprikát. Felöntjük az áttört lével, rövid főzés után botmixerrel krémesre dolgozzuk. Szükség esetén további forralással sűrítjük, majd sóval és borssal igazítjuk az ízét.
A bébirépákat olajjal bekenjük, fűszerezzük, és 160 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tálalás:
A szaibling szeleteket, a haltejes raviolit és a sült bébirépát a halmártással kínáljuk, salottával, hegyes erős paprikával, paprikával, tejföllel és friss petrezselyemmel díszítve.