Előétel

Reggeli

Zöldséges tojáskrém retekkompóttal

Hozzávalók

1

darabhoz

Krém

1

darab

tojás

5

dkg

főtt zsenge zöldborsó

2,5

dkg

főtt kukorica

1,125

szál

újhagyma

0,25

dl

SKYR/görög joghurt

0,625

ek.

mustár

frissen őrölt bors

0,25

tk.

kurkumás curry-fűszer

0,25

csokor

petrezselyem

koriander

Tálaláshoz

zöldségcsíkok

teljes kiőrlésű kenyér

A retekkompóthoz

0,5

csokor

zsenge, apró szemű retek

0,25

tk.

0,25

dl

fehérborecet

0,25

ek.

édesítőszer

Tápanyag

(per adag)

177

kalória

1g

zsír

18.1g

szénhidrát

13.9g

fehérje

2025-07-02

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

20p

Kalória

177

Cukor

5.5g

A főtt tojásokat pucoljuk meg, villával törjük össze.

Keverjük krémesre a Skyrrel, a mustárral és a curry-vel. Sóval, borssal ízesítsük.

Adjuk hozzá a lecsöpögtetett zöldborsót és kukoricát, az aprított újhagymát és a finomra vágott zöldfűszereket, keverjük krémesre, ízesítsük sóval, borssal.

A megpucolt, felezett retket tegyük kis edénybe. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, adjuk hozzá az ecetet, a sót, az édesítőszert és főzzük a retket kb. 15 perc alatt puhára, majd hagyjuk a lében kihűlni, üvegezzük le.

Tálaljuk a krémet zöldségcsíkokkal, kenyérrel és a retekkompóttal.