Amerikai

Főétel

Zöldséges hamburger

Hozzávalók

1

darabhoz

Húspogácsa

10

dkg

darált marhahús

2,5

dkg

cukkini

2,5

dkg

sárgarépa

2,5

dkg

kelkáposzta

0,25

gerezd

fokhagyma

0,25

ek.

mustár

darab

tojás

frissen őrölt bors

Káposztasaláta

6,25

dkg

zsenge fejeskáposzta

0,25

darab

alma

0,5

szál

sárgarépa

0,5

szál

szárzeller

0,25

fej

lilahagyma

0,5

dl

natúr joghurt

0,25

ek.

mustár

frissen őrölt bors

0,25

darab

citrom leve

Összeállítás

1

darab

teljes kiőrlésű hamburgerzsemle

paradicsom

csemege/sós uborka

Köret

10

dkg

édesburgonya

Tápanyag

(per adag)

450

kalória

18g

zsír

18g

szénhidrát

35g

fehérje

2025-07-01

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

45p

Kalória

450

Cukor

8.5g

A húspogácsához a zöldségeket tisztítsuk meg, reszeljük le kis lyukú sajtreszelőn, majd kicsit facsarjuk ki. Keverjük össze a zöldségeket a darált hússal, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, mustárral ízesítsük, végül adjuk hozzá a tojást. Dolgozzuk össze a masszát, formázzunk húspogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 250 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

A salátához a káposztát, az almát és a pucolt sárgarépát reszeljük le nagy lyukú reszelőn, a zellert és a lilahagymát karikázzuk fel. Keverjük őket össze egy tálban, enyhén sózzuk, borsozzuk, facsarjuk rá a citromlevet, majd forgassuk össze. A joghurtot keverjük el a mustárral, sóval és borssal ízesítsük, végül keverjük a salátához. Tegyük hűtőszekrénybe.

Az édesburgonya héját sikáljuk meg, és héjastól szeleteljük vékonyra. A szeleteket vékonyan kenjük meg sózott olívaolajjal, és sütőben vagy kontakt grillen süssük ropogósra. 230 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készül el.

Készítsük el a szendvicseket a hamburgerzsemléből, a káposztasalátával és az édesburgonyával tálaljuk.