Desszert

Sütés nélküli zabtorta, mákos-vörösáfonyás ízesítéssel

Hozzávalók

1

darabhoz

Szelet

1,25

dkg

nagy szemű zabpehely

0,3125

dkg

darált mák

0,625

dkg

blansírozott szeletelt mandula

0,125

ek.

chia mag

0,625

dkg

cukrozatlan aszalt vörösáfonya

0,3125

dkg

cukrozatlan kakaópor

0,125

tk.

őrölt fahéj

0,125

darab

alma

Krém

0,25

dl

tejszín

0,125

dl

natúr joghurt

1,25

dkg

vörösáfonya (fagyasztott)

0,125

zacskó

instant zselatin

édesítőszer

tejszínhab

vörösáfonya

Tápanyag

(per adag)

203

kalória

10g

zsír

17g

szénhidrát

4g

fehérje

2025-07-02

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

30p

Kalória

203

Cukor

6g

A zabot és a mandulát konyhai aprítóban daráljuk le, öntsük tálba, adjuk hozzá a chia magot, az apróra vágott aszalt vörösáfonyát, a kakaóport, a fahéjat, a héjastól lereszelt almát.

Dolgozzuk össze a masszát. Lapogassuk sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába. Tegyük hűtőszekrénybe legalább 30 percre.

A tejszínt verjük fel kemény habnak az instant zselatinnal együtt. A fagyasztott áfonyát olvasszuk ki, turmixoljuk a joghurttal, majd forgassuk össze a tejszínhabbal. Ízlés szerint édesítsük. Simítsuk a krémet a mákos-zabos alapra, tegyük hűtőszekrénybe szilárdulásig.