Mediterrán

Mozarellával töltött csirkemell

Hozzávalók

1

darabhoz

Hús

12,5

dkg

csirkemell

3,75

dkg

mozarella

0,5

szem

paradicsom

frissen őrölt bors

Köret

5

dkg

árpagyöngy

tengeri só

5

dkg

cukkini

0,25

gerezd

fokhagyma

0,25

csokor

bazsalikom

Tápanyag

(per adag)

540

kalória

27g

zsír

41g

szénhidrát

39g

fehérje

2025-07-01

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

25p

Kalória

540

Cukor

2.6g

A gerslit bő, forrásban lévő, sós vízbe öntjük, és 20 perc alatt al dentére főzzük, majd leszűrjük.

A bazsalikomot az olívaolajjal leturmixoljuk, sóval ízesítjük. Akár pár csepp citromlevet is adhatunk hozzá, hogy élénkebb legyen az íze. Elkeverjük a gerslivel.

A kis kockákra vágott cukkinit egy gerezd zúzott fokhagymával lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük a gerslivel. Ezután keverjük hozzá a darabolt paradicsomot is.

A megmosott csirkemellet beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. A beirdalásokba helyezzük a paradicsom- és mozzarella-szeleteket. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.