A bulgurt főzzük ki bő, sós vízben, a főzés végén, amikor a bulgur már megpuhult, adjuk hozzá a csicseriborsót. Forraljunk rajta egyet, majd szűrjük le.
Keverjük hozzá a kapribogyót és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot, a zúzott fokhagymát. Amikor teljesen kihűlt, keverjük hozzá az apró kockákra vágott uborkát, a negyedelt koktélparadicsomokat, a mentát és a koriandert, ízesítsük a római köménnyel, citromlével.
A padlizsánokat vágjuk ketté, és irdaljuk őket be, sózzuk, kenjük meg olajjal és forró faszén felett/kontaktgrillben/serpenyőben süssük puhára.
A joghurtot keverjük el sóval, aprított fűszernövényekkel, kis gerezd zúzott fokhagymával.
Szedjük a forró padlizsánokra a csicseris ragut, locsoljuk joghurttal és tálaljuk.