Főétel

Lengyel káposzta

Hozzávalók

1

darabhoz

Aszalt szilvás-paradicsomos káposzta

7,5

dkg

sertéscomb

3,75

dkg

füstölt hús (oldalas vagy lapocka)

6,25

dkg

édeskáposzta

6,25

dkg

savanyú káposzta

2,5

dkg

magozott aszalt szilva

17,5

gr

sűrített paradicsom

0,375

dl

paradicsompüré

0,125

fej

vöröshagyma

0,25

gerezd

fokhagyma

0,125

darab

alma

0,375

darab

babérlevél

0,125

ek.

őrölt pirospaprika

0,125

ek.

tárkony

0,125

ek.

kakukkfű

frissen őrölt bors

0,25

ek.

olaj

Tápanyag

(per adag)

472

kalória

22g

zsír

29g

szénhidrát

35g

fehérje

2025-07-02

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

120p

Kalória

472

Cukor

15g

Az apróra kockázott hagymát dinszteljük puhára az olajon.

A sertéshúst kockázzuk, pirítsuk körbe a hagymás olajon. Adjuk hozzá a szintén feldarabolt füstölt húst, szórjuk meg pirospaprikával, adjuk hozzá a savanyú káposztát és a finomra szelt édes káposztát.

Öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, adjuk hozzá a paradicsompürét, a sűrített paradicsomot, a reszelt almát, az aszalt szilvát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.

Fedjük le, takaréklángon, lassan forralva főzzük 1,5 – 2 órát.