Köret

Közel-Keleti

Saláta

Lencsés bulgursaláta

Hozzávalók

1

darabhoz

Saláta

3,75

dkg

bulgur

7,5

dkg

főtt lencse

12,5

dkg

koktélparadicsom

0,25

csokor

bazsalikom

1,25

dkg

rukkola

0,5

gerezd

fokhagyma

0,5

zacskó (2×125 g)

mozarella

frissen őrölt bors

Tápanyag

(per adag)

463

kalória

19.3g

zsír

38g

szénhidrát

24.3g

fehérje

2025-07-01

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

20p

Kalória

463

Cukor

5.5g

A bulgurt sós vízben 15-18 perc alatt főzzük puhára, szűrjük le.

Amíg fő a bulgur, készítsük elő a saláta többi részét: a paradicsomot daraboljuk, a lencsét szűrjük le, a mozzarellákat kockázzuk, a bazsalikomot, rukkolát, fokhagymát aprítsuk.

Keverjük össze a bulgurral a többi előkészített hozzávalót, sóval, borssal, extra szűz olívaolajjal ízesítsük.

Langyosan vagy hidegen is tálalhatjuk.