Amerikai

Köret

Korpás-magos zsemle

Hozzávalók

1

darabhoz

Tészta

5

dkg

durumliszt

3,75

dkg

teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

1,25

dkg

tönkölybúzakorpa

1,25

dkg

vaj

0,125

dl

natúr joghurt

0,5

dl

víz

0,25

tk.

3,75

dkg

lenmag/szezámmag/tökmag vegyesen

1,75

g

szárított élesztő

0,25

db

tojás

Tápanyag

(per adag)

290

kalória

14g

zsír

35g

szénhidrát

9g

fehérje

2025-07-01

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

120p

Kalória

290

Cukor

1.5g

Keverjük el a liszteket a búzakorpával, a magokkal, sóval és szárított élesztővel. Adjuk hozzá a lágy vajat, a joghurtot és a langyos vizet.

Kézzel vagy elektromos mixer dagasztólapátjával dolgozzuk ruganyosra a tésztát. Kelesszük 1,5 órát.

Osszuk a tésztát 10 egyenlő részre, formázzuk meg a zsemléket, helyezzük őket sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és kelesszük további 30 percet, miközben 220 fokra előmelegítjük a sütőt.

Kenjük meg a zsemléket a felvert tojással, és 18–20 perc alatt süssük készre.