Amerikai

Desszert

Reggeli

Házi granola

Hozzávalók

1

darabhoz

Granola

0,625

dkg

nagy szemű zab

0,625

dkg

apró szemű zab

1,25

dkg

banán

0,625

dkg

aszalt gyümölcs

0,3125

dkg

pekándió

0,4375

dkg

kókuszreszelék

0,0625

dl

alma-cékla direktlé

0,5

dkg

kristálycukor

édesítőszer

0,3125

dkg

cukrozatlan kakópor

0,125

tk.

őrölt fahéj

Tápanyag

(per adag)

170

kalória

7g

zsír

16g

szénhidrát

3g

fehérje

2025-07-01

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

30p

Kalória

170

Cukor

4.5g

Szórjuk a kétféle zabot keverőtálba.

Adjuk hozzá a fahéjjal, csipet sóval ízesített kakaóport.

Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, az aprított pekándiót, az aszalványt és az édesítőszert.

A banánt az alma-céklalével pürésítsük, öntsük a zabos keverékhez, majd kézzel dolgozzuk morzsásra.

Terítsük szét sütőpapíron, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük ropogósra kb. 25 perc alatt, figyeljük, nehogy megégjen.

A kakaó könnyen pirul!

Hagyjuk kihűlni.