Leves

Mediterrán

Görögdinnyés paradicsom-gazpacho

Hozzávalók

1

darabhoz

Leves

12,5

dkg

paradicsom

7,5

dkg

görögdinnye (héj nélküli mennyiség)

0,5

darab

lime

frissen őrölt bors

Levesbetét

0,25

csokor

bazsalikom

0,25

fej

lilahagyma

2,5

dkg

fürtös uborka

2,5

dkg

koktélparadicsom

Tálaláshoz

2,5

dkg

mini mozarella

pár csepp

oliva olaj

mentalevél

Tápanyag

(per adag)

184

kalória

9.65g

zsír

15.6g

szénhidrát

8.2g

fehérje

2025-07-01

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

10p

Kalória

184

Cukor

10.5g

A paradicsomot és a dinnyét tegyük botmixer táljába és turmixoljuk simára. Öntsük fel annyi vízzel, hogy kellemesen kanalazható legyen az állaga.

Lime-lével, kevés sóval, frissen őrölt borssal ízesítsük.

A lilahagymát, uborkát, koktélparadicsomot kockázzuk, keverjük össze aprított bazsalikommal, mentával, lime-lével.

Kanalazzunk tányérokba a zöldségkeverékből, tegyünk mellé mozzarelladarabokat, majd öntsük rá a jéghidegre hűtött levest. Sóval, borssal, zöldfűszerlevelekkel tovább ízesíthetjük, díszíthetjük, és olívaolajjal csepegtetve tálaljuk.