Sült zeller:
A zellert egy kézi körömkefével alaposan megdörzsöljük, tisztítjuk. Fontos, hogy nem hámozzuk meg, hanem a héjával együtt sütjük. Egy nagyobb alufóliába csomagoljuk a zellert a sóval és a borssal, és hozzáadunk egy-két szál kakukkfüvet. 180 °C fokos sütőben puhulásig sütjük. Ez körülbelül 30-40 perces folyamat. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük a kívánt formájára.
Zellerpüré:
A zellerpüréhez használhatjuk a sült zellert is, de akkor turmixolás előtt meg kell hámozni. Ha friss zellerből szeretnénk elkészíteni, akkor a zellert megtisztítjuk és vízben puhára pároljuk. Melegen turmixoljuk a vajjal és ízesítjük sóval, borssal, továbbá az enyhén édeskés íz érdekében eritrittel. Turmixolás után szűrjük és tálalásig félretesszük.
Thai mártás:
Egy forralóban kevés olajat melegítünk, majd hozzáadjuk az aprított póréhagymát, a zúzott fokhagymát és a citromnádat. Lassú tűzön pároljuk, majd beletesszük a pirospaprikát, a fűszerkeveréket és végül a kókusztejet. Összeforraljuk, majd beledobjuk a friss koriandert és félretesszük aromati- zálni, amíg ki nem hűl. Ezt követően szűrjük.
Tönkölycsillag-ropogós:
Egy keverőtálba tesszük a lisztet és egy kevés sót. Annyi vizet adunk hozzá apránként, amitől egy kemény, de nyújtható tésztát kapunk. A gyúrt tésztát ezután egy sodrófa vagy egy tésztagép segítségével vékonyra nyújtjuk. Kiszúró forma használatával csillag alakra szúrjuk és forró olajban ropogósra sütjük.