Főétel

Édesburgonyás tepsis csirkecomb

Hozzávalók

1

darabhoz

Tepsis csirkecomb

1

darab

egész (alsó-felső) csirkecomb

12,5

dkg

édesburgonya

5

dkg

sárgarépa

5

dkg

fehérrépa

5

dkg

burgonya

0,5

darab

nagy szem alma

0,75

fej

lila hagyma

0,375

dl

száraz fehérbor

0,25

darab

citrom

0,25

nagy csokor

friss zsálya

frissen őrölt bors

0,25

fej

fokhagyma

0,5

rúd

fahéj

0,625

szem

szegfűszeg

0,625

dkg

vaj

Tápanyag

(per adag)

485

kalória

18g

zsír

38g

szénhidrát

32g

fehérje

2025-07-02

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

60p

Kalória

485

Cukor

19g

Az előkészített csirkecombokat sózzuk, borsozzuk körbe, serpenyőben kevés olajon süssük körbe, 3-4 levél zsályával, vegyük ki a csirkét, tegyük sütőtálba.

Majd öntsük fel a serpenyőt borral, kapargassuk fel a lesült részeket, öntsük a boros keveréket a csirkecombok alá.

A zöldségeket pucoljuk, daraboljuk, helyezzük a csirke köré a tepsibe, tegyük mellé a fűszereket, a felezett fokhagymát.

Fedjük le alufóliával és 220 fokra előmelegített sütőben süssük készre 50 perc alatt fóliával, majd vegyük le a fóliát és pirítsunk rá a húsra.