Előétel

Cukkini tekercs, fűszeres tojáskrémmel töltve

Hozzávalók

1

darabhoz

Tojáskrém

1,5

darab

főtt tojás (kemény)

0,25

darab

sárga cukkini

0,25

darab

zöld cukkini

0,25

csomag

petrezselyem

0,375

darab

újhagyma

0,75

darab

napon szárított paradicsom

1

darab

kapribogyó

1

levél

friss bazsalikom

0,25

tk.

cukormentes dijoni mustár

bors

1

darab

olajbogyó (opcionális)

0,25

darab

chili magok nélkül (opcionális)

0,375

görög joghurt (opcionális)

Zeller széna

0,25

darab

zeller

0,075

dl

szőlőmagolaj

Bazsalikom olaj

0,25

csomag

friss bazsalikomlevél

0,5

dl

szőlőmag olaj

darab

friss petrezselyem

Tápanyag

(per adag)

691.5

kalória

58g

zsír

10.3g

szénhidrát

20g

fehérje

2025-07-02

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

35p

Kalória

691.5

Cukor

4.5g

A főtt tojásokat lereszeljük egy keverőtálba, majd apróra vágott paradicsommal, a kapri- és az olajbogyóval, újhagymával és a friss bazsalikommal összekeverjük. Sót csak kóstolás után adunk hozzá, mert a kapribogyó intenzíven sós. Tört borssal fűszerezzük, a frissen vágott petrezselyemmel és a dijoni mustárral összekeverve egy viszonylag erősebb textúrájú krémet kapunk.

Ezt a krémet fogjuk majd beletölteni a cukkini szalagokba.

A cukkinikből egy zöldséghámozó segítségével vékony szalagokat vágunk, majd enyhén sós és forrásban lévő vízbe tesszük 5 másodpercre, vagy főzés helyett vékonyan besózzuk.

A kétféle színű cukkinit váltakozva és egymást fedve egy fóliába helyezzük. Halmozzuk bele a tojás tölteléket és a fólia segítségével szorosan tekerjük fel. Hűtőben pihentetjük tálalásig.

Zeller széna:

A zellert egy zöldséghámozóval megtisztítjuk, majd vékony szeleteket vágunk belőle. A szeleteket egymásra téve hajszálvékony csíkokat vágunk, amit forró olajban arany- barnára sütünk és konyhai papírtörlőre teszünk. Ezt a ropogós zeller szénát halmozzuk majd a tekercs tetejére friss csírákkal.

Bazsalikomolaj:

Minden hozzávalót egy konyhai turmixgépben a legmagasabb fokozaton 5 percig turmixolunk, majd utána egy szőttesen lecsöpögtetjük. Az így készített fűszerolajjal tálaljuk az ételt.