A főtt tojásokat lereszeljük egy keverőtálba, majd apróra vágott paradicsommal, a kapri- és az olajbogyóval, újhagymával és a friss bazsalikommal összekeverjük. Sót csak kóstolás után adunk hozzá, mert a kapribogyó intenzíven sós. Tört borssal fűszerezzük, a frissen vágott petrezselyemmel és a dijoni mustárral összekeverve egy viszonylag erősebb textúrájú krémet kapunk.
Ezt a krémet fogjuk majd beletölteni a cukkini szalagokba.
A cukkinikből egy zöldséghámozó segítségével vékony szalagokat vágunk, majd enyhén sós és forrásban lévő vízbe tesszük 5 másodpercre, vagy főzés helyett vékonyan besózzuk.
A kétféle színű cukkinit váltakozva és egymást fedve egy fóliába helyezzük. Halmozzuk bele a tojás tölteléket és a fólia segítségével szorosan tekerjük fel. Hűtőben pihentetjük tálalásig.
Zeller széna:
A zellert egy zöldséghámozóval megtisztítjuk, majd vékony szeleteket vágunk belőle. A szeleteket egymásra téve hajszálvékony csíkokat vágunk, amit forró olajban arany- barnára sütünk és konyhai papírtörlőre teszünk. Ezt a ropogós zeller szénát halmozzuk majd a tekercs tetejére friss csírákkal.
Bazsalikomolaj:
Minden hozzávalót egy konyhai turmixgépben a legmagasabb fokozaton 5 percig turmixolunk, majd utána egy szőttesen lecsöpögtetjük. Az így készített fűszerolajjal tálaljuk az ételt.