Desszert

Csokoládés ishler, gesztenyés-rumos ízesítéssel

Hozzávalók

1

darabhoz

Ishler

1

dkg

100%-os gesztenyemassza

1

dkg

tönkölyliszt

0,2

darab

tojássárgája

0,375

dkg

cukornak megfelelő édesítőszer (por alakú)

0,5

dkg

vaj

csipet

0,75

dkg

édesítőszeres étcsokoládé

0,175

ek.

rum aroma

0,05

darab

narancs héja

0,125

dkg

vaj

0,05

dl

tejszín

Tápanyag

(per adag)

119

kalória

7g

zsír

10g

szénhidrát

2g

fehérje

2025-07-02

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

40p

Kalória

119

Cukor

1g

A gesztenyemasszát morzsoljuk egy tálba, szitáljuk hozzá a lisztet, az édesítőszert. Adjuk hozzá a kockákra vágott vajat, a tojások sárgáját, a csipet sót. Gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze a keksztésztát, majd tegyük 20 perce a hűtőszekrénybe.

Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 4-5 mm vékonyra, pohárral/linzerszaggatóval szaggassunk páros számú kekszeket (40 darabot). A kekszek felének a közepét szúrjuk ki csillagformával. A maradék tésztát gyúrjuk mindig vissza, újra nyújtsuk, szaggassuk.

Helyezzük a kekszeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre, 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 10 perc alatt. Vegyük ki a sütőből kihűlni.

Az apróra tört csokoládéhoz adjuk a rum aromát, a tejszínt, a vajat, a narancshéjat, vízgőz felett olvasszuk meg, kenjük meg a csokoládékrémmel a teli kekszeket, majd helyezzünk rájuk 1-1 csillagformával kiszúrt kekszet.