Amerikai

Desszert

Céklás brownietorta eperhabbal

Hozzávalók

1

darabhoz

Tészta

3,125

dkg

cékla (pucolt mennyiség)

0,5

darab

tojás

1,25

dkg

porrá őrölt eritrit

0,125

dkg

napraforgóolaj

1,75

dkg

világos tönkölyliszt

1,25

dkg

steviás étcsokoládé

0,5

dkg

kakaópor

0,25

mk.

sütőpor

Hab

6,25

dkg

eper + pár szem a díszítéshez

1

dl

natúr joghurt

édesítőszer

0,25

tasak

étkezési zselatin

Tápanyag

(per adag)

180

kalória

9g

zsír

10g

szénhidrát

6g

fehérje

2025-07-01

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

30p

Kalória

180

Cukor

3.8g

A céklát héjastul főzzük puhára, ha megpuhult, meghámozzuk, majd botmixerrel pürésítjük krémesre. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Az egész tojásokat fehéredésig verjük habosra – elektromos habverővel – az édesítőszerrel együtt. A sütőport keverjük el a tönkölyliszttel, a kakaóporral, keverjük hozzá a vízgőz felett olvasztott csokoládét, a céklapürét és az olajat. Keverjük össze a masszát óvatosan a tojáshabbal.

Vajjal kent, kakaós liszttel szórt 20–22 cm-es kapcsos tortaformába simítsuk bele a tésztát, és az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk hűlni, majd borítsuk ki a formából.

A habhoz az epret botmixerrel pürésítjük. A zselatint főzve olvasszuk meg 1 dl vízben, keverjük el a joghurttal, keverjük hozzá a gyümölcsöt, édesítsük ízlés szerint steviával. Simítsuk a torta tetejére, majd tegyük 4–5 órára hűtőszekrénybe.

Vegyük ki óvatosan a formából, és kakaóporral szórva, gyümölccsel díszítve tálaljuk.