A céklát héjastul főzzük puhára, ha megpuhult, meghámozzuk, majd botmixerrel pürésítjük krémesre. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Az egész tojásokat fehéredésig verjük habosra – elektromos habverővel – az édesítőszerrel együtt. A sütőport keverjük el a tönkölyliszttel, a kakaóporral, keverjük hozzá a vízgőz felett olvasztott csokoládét, a céklapürét és az olajat. Keverjük össze a masszát óvatosan a tojáshabbal.
Vajjal kent, kakaós liszttel szórt 20–22 cm-es kapcsos tortaformába simítsuk bele a tésztát, és az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk hűlni, majd borítsuk ki a formából.
A habhoz az epret botmixerrel pürésítjük. A zselatint főzve olvasszuk meg 1 dl vízben, keverjük el a joghurttal, keverjük hozzá a gyümölcsöt, édesítsük ízlés szerint steviával. Simítsuk a torta tetejére, majd tegyük 4–5 órára hűtőszekrénybe.
Vegyük ki óvatosan a formából, és kakaóporral szórva, gyümölccsel díszítve tálaljuk.