Saláta

Babos gerslisaláta

Hozzávalók

1

darabhoz

Saláta

5

dkg

árpaszem

7,5

dkg

főtt bab (fehér konzerv, vagy fehér/tarka előre megfőzött)

2,5

dkg

fehérrépa

2,5

dkg

sárgarépa

0,25

db

nagy fej lilahagyma

5

dkg

füstölt hús

0,25

gerezd

fokhagyma

0,25

ek.

fehérborecet

2,5

dkg

leveles zöldsaláta (akár vegyesen: fodros, madár, rukkola)

frissen őrölt bors

0,25

mk.

morzsolt chili

olívaolaj

citrom

Tápanyag

(per adag)

370

kalória

10g

zsír

48g

szénhidrát

15g

fehérje

2025-07-02

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

40p

Kalória

370

Cukor

2g

A gerslit bő, forrásban lévő sós vízben főzzük puhára kb. 18 perc alatt, szűrjük le, keverjük el az ecettel és 1 ek. olívaolajjal.

A hámozott, kockákra vágott répákat serpenyőben kevés olívaolajon rázogatva pirítsuk meg, forgassuk össze a gerslivel.

Adjuk hozzá a lecsöpögtetett babot, a kockázott lilahagymát, a zúzott fokhagymát, az apróra kockázott füstölt húst, forgassuk össze a salátát, sózzuk, borsozzuk, morzsolt chilivel ízesítsük. Hagyjuk állni.

Közvetlenül a tálalás előtt forgassuk össze a zöldsalátával, kevés citromlével csepegtessük.