Főétel

Mediterrán

Marinált pisztráng sült tarlórépával és édesköménnyel 

Hozzávalók

1

darabhoz

Marinált pisztráng

0,5

darab

marinált pisztrángfilé

3

cl

olívaolaj

1

cl

citromlé

bors

reszelt citromhéj

Édeskömény püré

0,5

darab

édeskömény

0,5

darab

shalott hagyma

37,5

g

vaj

0,125

l

tejszín

frissen őrölt bors

Bazsalikom olaj

0,75

csomó

friss bazsalikom

0,5

dl

szőlőmagolaj

Polip chips

2,5

g

liszt

2,5

g

porcukor

2,5

g

vaj

2,5

g

tojásfehérje

0,25

kk

tintahal tinta

Tápanyag

(per adag)

320

kalória

23g

zsír

10g

szénhidrát

20g

fehérje

2025-11-15

social@civilut

Megosztás:

Elkészítési idő

40p

Kalória

320

Cukor

5g

A pisztráng filéket megtisztítjuk, eltávolítjuk a bőrt, és ellenőrizzük, hogy ne maradjon szálka. Sózzuk, majd az olívaolajjal, citromlével és reszelt citromhéjjal készített emulzióval leöntjük a filéket, és hidegen marináljuk 8-10 percig. Tálalás előtt csíkokra vágjuk és feltekerjük. 

Az édeskömény püréhez a hagymát vékonyan felszeleteljük, majd kevés vajon megpároljuk. Hozzáadjuk az édesköményt, és lassú tűzön puhára pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, majd turmixoljuk, miközben a hideg vajat apránként hozzáadjuk. Szűrjük, hogy sima, krémes állagot kapjunk. 

A polip chipshez az összes hozzávalót összekeverjük, szilikon formába simítjuk, és 130 °C-on 10 perc alatt készre sütjük. Ha nincs szilikon forma, zsírpapírra kenve is süthetjük ropogós elemként. 

A bazsalikom olajhoz a leveleket röviden forrásban lévő vízbe mártjuk, majd jeges vízbe tesszük. Leszárítjuk, turmixoljuk a szőlőmagolajjal, majd finomra szűrjük. 

Tálaláskor a marinált pisztrángot az édeskömény pürével körítjük, opcionálisan polip chipsszel díszítjük, és meglocsoljuk a bazsalikom olajjal.