A Creme Brulee-hez a sütőt 150 °C-ra előmelegítjük, és egy lábosban vizet forralunk. A tojássárgáját a nyírfacukorral elkeverjük. A kókusztejszínt és kókusztejet a vaníliával és citromhéjjal felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett a tojássárgájás keverékhez öntjük. A masszát elosztjuk a ramekin formákban, melyeket egy magas falú tepsibe helyezünk. Óvatosan annyi forró vizet öntünk köré, hogy a formák háromnegyedéig érjen. A vízfürdőben lévő desszerteket kb. 25 percig sütjük, vagy amíg a maghő eléri a 78-80 °C-ot.
A citrusos-gyömbéres raguhoz a citrusok héját eltávolítjuk, majd a cikkeket kivágjuk. A középső hártyás részből szűrőn át facsarjuk a levet, és bele- reszeljük a gyömbért. A mangót kb. 0,5×0,5 cm-es kockákra vágjuk. A pektint a nyírfacukorral elkeverjük, és fűszerekkel ízesítjük. A citruslét lassan melegítjük, majd hozzáadjuk a pektines keveréket, felforraljuk, és hozzákeverjük a citrusfilé darabokat, ismét felforraljuk. A tűzhelyről levéve hozzáadjuk a mangókockákat. Az állag folyós lesz, de lehűlés után kellemesen zselésedik.
A kókuszos kekszhez a száraz hozzávalókat elkeverjük, a vajat elmor- zsoljuk benne, majd hozzáadjuk az olajat és a tojásfehérjét. Gyors mozdu- latokkal tésztává gyúrjuk, kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk sütőpapírok között, és tetszőleges formákat szúrunk. 155–160 °C-ra előmelegített sütőben 8-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálaláskor a Creme Brulee-t a citrusos-gyömbéres raguval és a kókuszos keksszel kínáljuk.