Főétel

Fogas vajmártással és zöldségraguval

Hozzávalók

1

darabhoz

Ánizsos vajmártás

vaj

1

darab

salotta

1,25

gerezd

fokhagyma

0,125

csokor

tárkony

0,25

kk

koriandermag

1,5

darab

csillagánizs

0,5

darab

babérlevél

0,5

dl

fehérbor

0,25

dl

Pernod

1,25

dl

halalaplé

citromlé

Mángoldragu

5

dkg

mángold

2,5

levél

medvehagyma

0,5

gerezd

fokhagyma

0,25

darab

friss gyömbér

0,25

darab

édeskömény

12,5

dkg

csicseriborsó

1

dl

zöldségalaplé

bors

Tápanyag

(per adag)

386

kalória

23g

zsír

36g

szénhidrát

23g

fehérje

2025-07-31

social@civilut

Megosztás:

Elkészítési idő

75p

Kalória

386

Cukor

6g

Ánizsos vajmártás:
A vajon megfuttatjuk a hagymát, fokhagymát, tárkonyt, koriandert, csillagánizst és babérlevelet. Hozzáadjuk a fehérbort, majd a Pernod-t, és mindkettőt szárazra redukáljuk. Ezután hozzáöntjük a halalaplevet, felére forraljuk, leszűrjük. Tálaláskor vajjal emulgeáljuk, sóval és citromlével ízesít- jük.

Mángoldragu:
Olajon lepirítjuk a hagymát, fokhagymát, gyömbért, majd hozzáadjuk a mángoldot, édesköményt, medvehagymát, és megpároljuk. Végül hozzáke- verjük a csicseriborsót, és ízesítjük.

Grillzöldség:
A karfiolt sós vízben leforrázzuk, majd a cukkinivel és patisszonnal serpenyő- ben lepirítjuk. A cukkinit szeleteljük, sózzuk, azonos méretű darabokra vágjuk, majd felváltva rétegezzük. Tálalás előtt lime-lével enyhén savanyít- juk.

Kenyér kruton:
Rozskenyeret kockázunk, vajon ropogósra pirítjuk.

Hal (fogas):
A halat (bőrrel vagy bőr nélkül) serpenyőben mindkét oldalán lepirítjuk, majd 180 °C-os sütőben 5 percig sütjük.

Tálalás

Az aljára kerül a mángoldragu, köré a grillzöldség. Tetejére a sült hal és a ropogós kenyér. Végül meglocsoljuk az ánizsos vajmártással, és friss kaporral díszítjük.