Torta

Cukormentes pisztáciatorta sárgabarack zselével

Hozzávalók

1

darabhoz

Pisztáciás piskóta

2

tojás szétválasztva

30

g

darált pisztácia

20

g

mandulaliszt

1

ek

eritrit

1

csipet

0,25

tk

sütőpor

Pisztáciás „hamis mousse”

300

ml

cukormentes habtejszín (30%)

200

g

mascarpone

10

g

eritrit

100

g

cukormentes pisztáciapaszta

Sárgabarack zselé

300

g

sárgabarack

100

g

apróra vágott aszalt sárgabarack

8

g

lapzselatin

Eritrit ízlés szerint

5

g

kardamon

Tápanyag

(per adag)

400

kalória

32.9g

zsír

18.91g

szénhidrát

8.92g

fehérje

2025-08-01

social@civilut

Megosztás:

Elkészítési idő

3.5p

Kalória

400

Cukor

12.8g

Pisztáciás piskóta
Keverd habosra a tojások sárgáját az eritrittel, majd add hozzá a száraz alap- anyagokat. A fehérjéből verj majdnem kemény habot, és forgasd óvatosan a masszához. Simítsd sütőpapíros formába (karika is elég), süsd 170 °C-on kb. 11–12 percig.

Sárgabarack zselé
A barackot kevés vízzel, eritrittel és kardamommal főzd puhára. Pürésítsd, majd szűrd át. Oldd fel benne a beáztatott zselatint, majd keverd bele az apró aszalt barackot. Öntsd 16 cm-es formába, fagyaszd meg.

Pisztáciás “hamis mousseˮ
Keverd el a mascarponét az eritrittel és pisztáciapasztával. Verd kemény habbá a tejszínt, és forgasd hozzá.

Összeállítás (20 cm-es formában)
1. Önts egy réteg mousse-t a formába.
2. Helyezd bele a fagyasztott zseléréteget.
3. Öntsd rá a maradék mousse-t.
4. Fedd be a piskótával.
5. Fagyaszd legalább 3–4 órát.

Tálalás:

A formát óvatosan vedd le. Szobahőmérsékleten 15–20 perc alatt kienged – így lesz tökéletes az állaga. Díszítsd friss gyümölccsel vagy pisztáciával.