Tészta
A vajat morzsold el a lisztekkel, majd add hozzá az édesítőt, a tojást, sót, citrus héjakat és gyúrd össze. Csomagold folpackba és tedd a hűtőbe 30 percre. Nyújtsd ki, és bélelj ki vele egy tortaformát. Szurkáld meg villával. Előmelegített sütőben süsd 180 °C-on 10 percig.
Frangipane “krémˮ
A vajat keverd habosra az édesítőszerrel, majd add hozzá a tojásokat és végül a mandulát és a reszelt citrusokat. Egy sima, krémes masszát kapsz – ezt kanalazd az elősütött tésztára.
Málna hozzáadása
Szórd a tetejére a málnát (kicsit bele is nyomkodhatod), akár egyenletesen, akár kis halmokban. Szeletelj mandulát és azzal is szórd meg.
Sütés
180 °C-on kb. 30-35 percig kell sütni, amíg arany barna lesz a teteje. Sütés után a hűtőben legalább 5 óráig pihentessük, de a legjobb egy egész éjszakán át!
Málnaszósz
A málnát és az eritritet tedd egy kis lábasba, és közepes lángon kezdd melegíteni. Add hozzá a citromlevet, fahéjat, vanília magját, a vizet és a bazsalikomot. Hagyd főni kb. 5–8 percig, amíg a málna teljesen összeesik és kissé besűrűsödik. Egy botmixer segítségével mixeljük bele a bazsaliko- mot. Ha nem szereted a magokat, passzírozd át egy szűrőn. Ha nem zavar, hagyhatod darabosabban is.