Desszert

Torta

Cukormentes frangipane torta málnás-bazsalikomos ízesítéssel

Hozzávalók

1

darabhoz

Tészta

15

g

mandulaliszt

10

g

zabpehelyliszt (vagy teljes kiörlésű)

8

g

vaj (vagy kókuszolaj)

0,1

darab

tojás

3

g

eritrit

0,1

csipet

0,1

darab

citrom reszelt héja

Bazsalikomos málnaszósz

25

g

málna

0,1

dl

víz

0,1

rúd

vanília kikapart magja

0,1

tk

fahéj

0,1

darab

citrom leve, héja

2

g

eritrit

bazsalikom

Frangipane “krémˮ

12,5

g

szobahőmérsékletű vaj

10

g

eritrit

0,2

darab

tojás

15

g

mandulaliszt

0,1

darab

vaníliarúd kikapart magja

0,1

darab

citrom reszelt héja

10

g

málna

1

g

szeletelt mandula

Tápanyag

(per adag)

400

kalória

35g

zsír

10g

szénhidrát

7g

fehérje

2025-08-01

Szeretettől Édes Főzősuli

Megosztás:

Elkészítési idő

60p

Kalória

400

Cukor

4g

Tészta
A vajat morzsold el a lisztekkel, majd add hozzá az édesítőt, a tojást, sót, citrus héjakat és gyúrd össze. Csomagold folpackba és tedd a hűtőbe 30 percre. Nyújtsd ki, és bélelj ki vele egy tortaformát. Szurkáld meg villával. Előmelegített sütőben süsd 180 °C-on 10 percig.

Frangipane “krémˮ
A vajat keverd habosra az édesítőszerrel, majd add hozzá a tojásokat és végül a mandulát és a reszelt citrusokat. Egy sima, krémes masszát kapsz – ezt kanalazd az elősütött tésztára.

Málna hozzáadása
Szórd a tetejére a málnát (kicsit bele is nyomkodhatod), akár egyenletesen, akár kis halmokban. Szeletelj mandulát és azzal is szórd meg.

Sütés
180 °C-on kb. 30-35 percig kell sütni, amíg arany barna lesz a teteje. Sütés után a hűtőben legalább 5 óráig pihentessük, de a legjobb egy egész éjszakán át!

Málnaszósz
A málnát és az eritritet tedd egy kis lábasba, és közepes lángon kezdd melegíteni. Add hozzá a citromlevet, fahéjat, vanília magját, a vizet és a bazsalikomot. Hagyd főni kb. 5–8 percig, amíg a málna teljesen összeesik és kissé besűrűsödik. Egy botmixer segítségével mixeljük bele a bazsaliko- mot. Ha nem szereted a magokat, passzírozd át egy szűrőn. Ha nem zavar, hagyhatod darabosabban is.