Főétel

Vaníliás-tonkás panna cotta fűszeres sárgabarackkal, pirított mandulás zabropogóssal

Hozzávalók

1

darabhoz

Panna cotta

62,5

ml

mandulatej

50

ml

kókusztejszín

0,83

darab

reszelt tonkabab

0,25

darab

vaníliarúd kikapart magja

3,75

g

eritrit

1

g

lapzselatin

Mandulás zabropogós

13,75

g

víz

7,5

g

eritrit

25

g

durvára tört mandula

25

g

mandulaliszt

31,25

g

zabpehely

3,75

g

kókuszolaj

Fűszeres, sült sárgabarack

0,5

darab

sárgabarack

2,5

g

eritrit

2,5

g

citromlé

csipet

őrölt kardamom

1,25

g

fahéj

3,75

g

vaj vagy kókuszolaj

Tápanyag

(per adag)

260

kalória

19g

zsír

13g

szénhidrát

6g

fehérje

2025-08-01

Szeretettől Édes Főzősuli

Megosztás:

Elkészítési idő

50p

Kalória

260

Cukor

6g

Panna cotta:
A mandulatejet, kókusztejszínt, tonkababot, vaníliát és eritritet melegítsd össze. Forralás előtt add hozzá a beáztatott zselatint, majd keverd el alaposan. Öntsd poharakba vagy formába, és hűtsd min. 3 órát.

Fűszeres, sült sárgabarack:
Tedd a sárgabarackokat sütőtálba, szórd meg a fűszerekkel és az eritrittel, locsold meg a citromlével és a vajjal. Keverd át, majd süsd 180 °C-on kb. 20 percig, míg karamellizálódik.

Mandulás zabropogós:
Dolgozd össze az összetevőket morzsás állagúra. Terítsd sütőpapírra, és süsd 150 °C-on 20–25 percig, aranybarnára.

Tálalás:
Rétegezd pohárba vagy tálald tányéron: panna cotta, sült barack, majd a ropogós morzsa. Tetszés szerint friss gyümölccsel vagy mentalevéllel díszítheted.