Cukormentes pisztáciatorta sárgabarack zselével

Hozzávalók

1

darabhoz

Tápanyag

(per adag)

1

kalória

1g

zsír

1g

szénhidrát

1g

fehérje

2025-08-01

Szeretettől Édes Főzősuli

Megosztás:

Elkészítési idő

1p

Kalória

0

Cukor

1g

Pisztáciás piskóta
Keverd habosra a sárgáját az eritrittel, majd add hozzá a száraz alap- anyagokat. A fehérjéből verj majdnem kemény habot, és forgasd óvatosan a masszához. Simítsd sütőpapíros formába (karika is elég), süsd 170 °C-on kb. 11–12 percig.

Sárgabarack zselé
A barackot kevés vízzel, eritrittel és kardamommal főzd puhára. Pürésítsd, majd szűrd át. Oldd fel benne a beáztatott zselatint, majd keverd bele az apró aszalt barackot. Öntsd 16 cm-es formába, fagyaszd meg.

Pisztáciás “hamis mousseˮ
Keverd el a mascarponét az eritrittel és pisztáciapasztával. Verd kemény habbá a tejszínt, és forgasd hozzá.

Összeállítás (20 cm-es formában)
1. Önts egy réteg mousse-t a formába.
2. Helyezd bele a fagyasztott zseléréteget. 3. Öntsd rá a maradék mousse-t.
4. Fedd be a piskótával.
5. Fagyaszd legalább 3–4 órát.

Tálalás:

A formát óvatosan vedd le. Szobahőmérsékleten 15–20 perc alatt kienged – így lesz tökéletes az állaga. Díszítsd friss gyümölccsel vagy pisztáciával.