Pisztáciás piskóta
Keverd habosra a sárgáját az eritrittel, majd add hozzá a száraz alap- anyagokat. A fehérjéből verj majdnem kemény habot, és forgasd óvatosan a masszához. Simítsd sütőpapíros formába (karika is elég), süsd 170 °C-on kb. 11–12 percig.
Sárgabarack zselé
A barackot kevés vízzel, eritrittel és kardamommal főzd puhára. Pürésítsd, majd szűrd át. Oldd fel benne a beáztatott zselatint, majd keverd bele az apró aszalt barackot. Öntsd 16 cm-es formába, fagyaszd meg.
Pisztáciás “hamis mousseˮ
Keverd el a mascarponét az eritrittel és pisztáciapasztával. Verd kemény habbá a tejszínt, és forgasd hozzá.
Összeállítás (20 cm-es formában)
1. Önts egy réteg mousse-t a formába.
2. Helyezd bele a fagyasztott zseléréteget. 3. Öntsd rá a maradék mousse-t.
4. Fedd be a piskótával.
5. Fagyaszd legalább 3–4 órát.
Tálalás:
A formát óvatosan vedd le. Szobahőmérsékleten 15–20 perc alatt kienged – így lesz tökéletes az állaga. Díszítsd friss gyümölccsel vagy pisztáciával.