Kovászolt spárga
Tedd a spárgát tiszta üvegbe, öntsd le sóoldattal, adj hozzá fokhagymát, kaprot, kenyeret. 5–7 nap alatt szobahőmérsékleten erjed.
Kaporolaj
Turmixold az összes hozzávalót 2 percig, majd 70 °C-on melegítsd 20 percig. Szűrd le gézlapon.
Puffasztott quinoa
Főzd a quinoát 16 percig, majd szárítsd ki, és forró olajban puffaszd. Keverd el a kaporporral.
Spárgák
Blansírozd a zöld spárgát 2–3, a fehéret 5–7 percig sós, eritrites vízben. Jeges vízben hűtsd le, majd kevés vajon melegítsd újra.
Hollandi mártás
Szifonnal: Tojássárgát vízgőz fölött habosítsd, csorgasd hozzá a vajat, ízesítsd, szűrd, töltsd szifonba.
Szifon nélkül: Habverővel vízgőz fölött emulgeáld és főzd krémesre.
Hal
Bőrét kissé irdald be. Forró serpenyőben süsd először bőrös oldalával lefelé 3–4 percig, majd fordítsd meg röviden.
Tálalás: A tányér közepére felváltva jöhet a zöld és fehér spárga. Erre kerül a süllőfilé, tetejére puffasztott quinoa. Mellé hollandi mártás, kaporporral megszórva. Pár csepp kaporolajjal és friss kapor- ral vagy édeskömény-zölddel díszítsd.