Főétel

Rakott cukkini

Hozzávalók

1

darabhoz

Paradicsommártás

12,5

dkg

hámozott paradicsom, kockázva

0,25

darab

kis sárgarépa

0,25

szál

angol zeller

0,25

fej

vöröshagyma

0,5

gerezd

fokhagyma

0,5

szál

friss bazsalikom

xilit

bors

olívaolaj

Zöldfűszeres ordakrém

5

dkg

orda

0,25

darab

salotta hagyma

0,25

gerezd

fokhagyma

1,25

dkg

paraj

0,25

dkg

parmezán

0,25

csokor

petrezselyem

0,25

darab

lime héja

bors

olívaolaj

Tápanyag

(per adag)

325

kalória

22g

zsír

20g

szénhidrát

11g

fehérje

2025-07-31

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

90p

Kalória

325

Cukor

9g

Paradicsommártás
Olívaolajon lassan lepirítjuk a hagymát, répát, zellert. Hozzáadjuk a fokhagymát és paradicsomot, majd 10 percig főzzük. Ízesítjük, bazsalikomot beleáztatunk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 20 perc után kivesszük a bazsalikomot, leszűrjük, a sűrű részt külön tároljuk.

Zöldfűszeres ordakrém
Olajon megpirítjuk a salottát, hozzáadjuk a parajt, petrezselymet, fokhagymát. Mikor összeesett, levesszük a tűzről, ízesítjük, limehéjat reszelünk bele. Kihűlés után aprítjuk, ordához és parmezánhoz keverjük.

Pirított cukkini
A cukkinit kb. 3 mm vastagra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, szőlőmagolajon mindkét oldalát lepirítjuk.

Aszalt paradicsom
Koktélparadicsomok aljára X-et vágunk, fél percig forró vízben főzzük, jeges vízben lehűtjük, héját lehúzzuk. Szőlőmagolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk. Sütőben, résnyire nyitott ajtónál, alacsony hőfokon 2 órát aszaljuk.

Összeállítás
A sült cukkinit rétegezzük paradicsommártással, ordakrémmel, parmezánnal. 180 °C-on 15 percig sütjük. A maradék cukkinit felszeleteljük, sózzuk, lime-lével savanyítjuk.

Tálalás

A rakott cukkini tetejére aszalt paradicsom, friss bazsalikom és savanyított cukkini kerül.