Paradicsommártás
Olívaolajon lassan lepirítjuk a hagymát, répát, zellert. Hozzáadjuk a fokhagymát és paradicsomot, majd 10 percig főzzük. Ízesítjük, bazsalikomot beleáztatunk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 20 perc után kivesszük a bazsalikomot, leszűrjük, a sűrű részt külön tároljuk.
Zöldfűszeres ordakrém
Olajon megpirítjuk a salottát, hozzáadjuk a parajt, petrezselymet, fokhagymát. Mikor összeesett, levesszük a tűzről, ízesítjük, limehéjat reszelünk bele. Kihűlés után aprítjuk, ordához és parmezánhoz keverjük.
Pirított cukkini
A cukkinit kb. 3 mm vastagra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, szőlőmagolajon mindkét oldalát lepirítjuk.
Aszalt paradicsom
Koktélparadicsomok aljára X-et vágunk, fél percig forró vízben főzzük, jeges vízben lehűtjük, héját lehúzzuk. Szőlőmagolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk. Sütőben, résnyire nyitott ajtónál, alacsony hőfokon 2 órát aszaljuk.
Összeállítás
A sült cukkinit rétegezzük paradicsommártással, ordakrémmel, parmezánnal. 180 °C-on 15 percig sütjük. A maradék cukkinit felszeleteljük, sózzuk, lime-lével savanyítjuk.
Tálalás
A rakott cukkini tetejére aszalt paradicsom, friss bazsalikom és savanyított cukkini kerül.