Előétel

Lazac carpaccio citromgéllel és hal demi-glace-szal

Hozzávalók

1

darabhoz

Carpaccio

6,25

dkg

friss lazacfilé

0,5

darab

lime

0,5

darab

citrom

0,25

csokor

friss kapor

1,25

szem

kapribogyó

Citromgél

62,5

ml

friss citromlé

5

g

nyírfacukor

1

g

agar-agar

Hal demi-glace

1,25

kg

halcsont

0,25

darab

halfej

0,25

csomag

angol zeller

0,5

darab

sárgarépa

0,5

darab

salotta hagyma

0,5

gerezd

fokhagyma

0,5

darab

babérlevél

kakukkfű

0,25

ek

paradicsompüré

olaj

víz

Tápanyag

(per adag)

151

kalória

1g

zsír

7.7g

szénhidrát

1g

fehérje

2025-07-31

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

90p

Kalória

151

Cukor

1g

Lazac carpaccio
A lazacfilét megtisztítjuk: eltávolítjuk a zsíros részeket és a szálkákat. Nagyon vékony szeletekre vágjuk, ha szükséges, fólia alatt óvatosan kiegyenlítjük. A lime és citrom héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A kaprit és kaprot finomra vágjuk. A lazacszeleteket sózzuk, megszór- juk citrushéjjal, kaporral, kaprival, majd lefedve hűtőbe tesszük kb. 30 percre. Tálalás előtt a szeleteket feltekerjük.

Citromgél
A citromlében elkeverjük az agar-agart és a nyírfacukrot, majd felfor- raljuk. Lehűtjük, dermedni hagyjuk, végül simára turmixoljuk. Hab- zsákba vagy tubusba töltjük, hűtőben tároljuk.

Hal demi-glace
A halcsontokat és a fejet 180°C-os sütőben pirosra sütjük. Közben a zöldségeket kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, azt is lepirítjuk. Beletesszük a sült csontokat, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és kb. 1 órát gyöngyözve főzzük. Leszűrjük, majd a levet kis lángon visszaredukáljuk, míg sűrű, mártásszerű állagú nem lesz.

Tálalás

A feltekert lazacszeleteket tányérra helyezzük. Köré pöttyözzük a citromgélt, és öntsük mellé/köré a halmártást. Mikrozölddel, savanyított zöldségekkel vagy lilahagymával tovább díszíthető.