Főétel

Sültpaprika-saláta pácolt marhahússal

Hozzávalók

1

darabhoz

Sültpaprika-saláta

1,5

darab

kápia paprika

1,25

dl

olívaolaj

0,75

cl

balzsamecet

frissen őrölt bors

Pácolt marhahús

50

g

bélszín vagy hátszín

0,25

ek

apróra vágott fekete olajbogyó

0,25

ek

frissen vágott snidling

0,25

darab

lime reszelt héja

Tápanyag

(per adag)

307

kalória

20g

zsír

15.6g

szénhidrát

20g

fehérje

2025-07-31

social@civilut

Megosztás:

Elkészítési idő

60p

Kalória

307

Cukor

8g

A paprikákat nyílt lángon vagy 220 °C-os sütőben egészben megsütjük, amíg a héjuk megfeketedik. Még forrón zárható dobozba tesszük 10–15 percre, így a héjuk könnyen lehúzható. A paprikákat meghámozzuk, félbevágjuk, eltávolítjuk a magházat, majd vékony csíkokra szeleteljük. Egy tálban összeforgatjuk az olívaolajjal, balzsamecettel, sóval és bors- sal. Tálalásig lefedve hűtőbe tesszük – a pihentetés alatt a paprika levet ereszt, amit tálaláskor mártásként használunk.

A marhahúst nagyon vékony szeletekre vágjuk, majd megszórjuk az olajbogyóval, snidlinggel és lime-héjjal. A szeleteket szorosan felteker- jük, így kis hengereket kapunk.

Tálaláskor a sültpaprika-salátát a tányérra rendezzük, ráhelyezzük a marhahús-tekercseket, majd lilahagymával és mikrozöldekkel díszítjük. A paprika levét mártásként mellékanalazzuk.

Tálaláshoz:


Friss lilahagyma vékonyra szeletelve

Mikrozöldek vagy csírák