A paprikákat nyílt lángon vagy 220 °C-os sütőben egészben megsütjük, amíg a héjuk megfeketedik. Még forrón zárható dobozba tesszük 10–15 percre, így a héjuk könnyen lehúzható. A paprikákat meghámozzuk, félbevágjuk, eltávolítjuk a magházat, majd vékony csíkokra szeleteljük. Egy tálban összeforgatjuk az olívaolajjal, balzsamecettel, sóval és bors- sal. Tálalásig lefedve hűtőbe tesszük – a pihentetés alatt a paprika levet ereszt, amit tálaláskor mártásként használunk.
A marhahúst nagyon vékony szeletekre vágjuk, majd megszórjuk az olajbogyóval, snidlinggel és lime-héjjal. A szeleteket szorosan felteker- jük, így kis hengereket kapunk.
Tálaláskor a sültpaprika-salátát a tányérra rendezzük, ráhelyezzük a marhahús-tekercseket, majd lilahagymával és mikrozöldekkel díszítjük. A paprika levét mártásként mellékanalazzuk.
Tálaláshoz:
Friss lilahagyma vékonyra szeletelve
Mikrozöldek vagy csírák