Desszert

Húsvéti kalács

Hozzávalók

1

darabhoz

Tészta

57,5

g

durumliszt

3,75

g

friss élesztő

11,25

g

xilit

18,75

g

szójatej

17,5

g

répalé

8,75

g

vegán vaj

0,125

g

0,125

rúd

vanília

0,25

darab

tojássárgája

0,25

darab

narancs héja

Vegán vaj

25

g

kókuszolaj

7,5

g

kókuszkrém

2,5

g

szójatej

0,375

g

szójalecitin

0,125

g

Tápanyag

(per adag)

357

kalória

19g

zsír

29.6g

szénhidrát

7.5g

fehérje

2025-07-03

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

120p

Kalória

357

Cukor

4g

Lisztet leszitáljuk az asztali robotgépünk üstjébe, az élesztőt nagyon alaposan elmorzsoljuk benne, a xilitet hozzámérjük, a narancshéját belere- szeljük. A vanília kikapart magjait szintén hozzáadjuk.

A szójatejet, répalevet, tojássárgáját és a sót egy kancsóba mérjük. A vegán vajat megolvasztjuk, de nem forrósítjuk.

Elindítjuk a gépet dagasztókarral lassú fokozaton, hozzáöntjük a folyadékot és körülbelül 5 percig dagasztjuk, majd a vegán vajat hozzácsorgatjuk. Közepes fokozaton további 5 percig szükséges dagasztani. Fóliával lefedve pihentetjük.

35 °C fokon körülbelül 40 percig kelesztjük, majd három részre osztjuk, virgoljuk (gombócokat formálunk) és lisztezett felületen fólia alatt további 10 percet pihentetjük. Ágakat sodrunk belőlük és egy hármas fonást készítünk.

Egész tojással lekenjük a felületét a kalácsnak, majd további 5 percet pihen- tetjük. 200 °C fokon 9 percig, majd 180 °C fokon újabb 15-20 percig sütjük.