Lisztet leszitáljuk az asztali robotgépünk üstjébe, az élesztőt nagyon alaposan elmorzsoljuk benne, a xilitet hozzámérjük, a narancshéját belere- szeljük. A vanília kikapart magjait szintén hozzáadjuk.
A szójatejet, répalevet, tojássárgáját és a sót egy kancsóba mérjük. A vegán vajat megolvasztjuk, de nem forrósítjuk.
Elindítjuk a gépet dagasztókarral lassú fokozaton, hozzáöntjük a folyadékot és körülbelül 5 percig dagasztjuk, majd a vegán vajat hozzácsorgatjuk. Közepes fokozaton további 5 percig szükséges dagasztani. Fóliával lefedve pihentetjük.
35 °C fokon körülbelül 40 percig kelesztjük, majd három részre osztjuk, virgoljuk (gombócokat formálunk) és lisztezett felületen fólia alatt további 10 percet pihentetjük. Ágakat sodrunk belőlük és egy hármas fonást készítünk.
Egész tojással lekenjük a felületét a kalácsnak, majd további 5 percet pihen- tetjük. 200 °C fokon 9 percig, majd 180 °C fokon újabb 15-20 percig sütjük.