Főétel

Húsvéti wrap füstölt csülökkel és lime-os szénolajjal

Hozzávalók

1

darabhoz

Hús

0,25

darab

füstölt csülök

0,5

darab

vöröshagyma

0,5

darab

sárgarépa

1

darab

babérlevél

1

darab

zellerszár

Saláta

1

darab

sárga répa

1,25

szál

újhagyma

0,625

darab

cékla

0,25

csokor

snidling

0,25

darab

kisebb káposzta

Wrap

75

g

vöröslencse

180

ml

húsleves alaplé/víz

0,5

gerezd

fokhagyma

0,25

tk.

kurkuma

0,25

ek.

Vinegret

1

darab

lime

0,75

dl

szőllőmagolaj

0,5

darab

kisebb szén

Tápanyag

(per adag)

336

kalória

22g

zsír

15.2g

szénhidrát

15g

fehérje

2025-07-03

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

35p

Kalória

336

Cukor

3g

Első lépésként áztassuk be a vöröslencsét 2 órára sós vízbe, majd tegyük félre. Egy lábosba rakjuk a füstölt csülköt a zöldségekkel, és főzzük, amíg teljesen omlós nem lesz. Míg a csülök fő, elkészítjük a salátát. Minden zöldséget megtisztítunk, majd kisebb szálakra vágjuk. Ha ezzel megvagyunk, egy keverőtálba rakjuk őket.

Következő lépésként elkészítjük a vinegretet. Ha otthoni fáklya van, vagy gáztűzhely áll rendelkezésünkre, annak segítségével felhevítjük a szenet. Ha megfelelően izzik, akkor az előre elkészített lezárható edénybe dobjuk, amiben már benne van a szőlőmagolaj. Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk, hogy a keverék kihűljön. Fontos, hogy amíg meleg, ne emeljük fel az edény tetejét. Ha kihűlt, leszűrjük, majd hozzáfacsarjuk a lime-ot.

Következő lépés a wrap tészta elkészítése. Az előre beáztatott lencsét leszűrjük, majd egy turmixgépbe rakjuk. Hozzáadjuk a kurkumát, a fokhagymát és az alaplevet, majd homogénre keverjük. Ha ezzel megvagyunk, egy palacsintasütőben kisebb vagy nagyobb lapokat sütünk.

Ez idő alatt a hús is elkészül. Leszűrjük, majd kisebb darabokra vágjuk. Utolsó lépésként csak annyi a dolgunk, hogy minden alapanyagot összekeverjünk. Egy nagy tálba teszünk egy kevés salátát, majd egy kis húst, jól meglocsoljuk a vinegrettel, és az egészet belecsavarjuk a wrapba.