Főétel

Grillezett pisztráng, pisztáciás kaszinótojás, torma

Hozzávalók

1

darabhoz

Hús

1

darab

pisztráng filé

Tormakrém

0,25

darab

torma

0,5

fej

vöröshagyma

0,5

darab

burgonya

75

ml

szójatej

Kaszinótojás

2,5

darab

tojás

0,25

l

céklalé

0,25

ek.

mustár

0,25

tk.

0,25

tk.

bors

0,5

dl

olaj

0,25

csokor

snidling

37,5

g

pisztácia

Tápanyag

(per adag)

327

kalória

22g

zsír

15.8g

szénhidrát

24g

fehérje

2025-07-03

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

60p

Kalória

327

Cukor

4g

9 darab tojásból kemény tojást készítünk. Amíg a tojások főnek, addig megtisztítjuk és kiszálkázzuk a pisztrángfiléket. Ha a tojások megfőttek, akkor kihűtjük és megpucoljuk őket. A 9 darab tojásból 4 darabot félbe vágunk, és kiszedjük a tojás sárgáját, amit félreteszünk. A tojásfehérjét egy tálba tesszük, és addig felöntjük céklalével, amíg el nem lepi. Ezt követően berakjuk a hűtőbe, és állni hagyjuk. A megmaradt tojásokat, plusz a 4 darab tojás sárgáját egy tálba tesszük, összetör- jük, majd félretesszük.

Következő lépésként a megmaradt 1 darab tojásból majonézt készítünk. Először szétválasztjuk a tojást, és a sárgáját összekeverjük a mustárral, majd szépen lassan hozzácsurgatjuk az olajat. Ha ezzel megvagyunk, akkor a kész majonézt összekeverjük az összetört tojásokkal, és ízesítjük sóval, borssal, valamint össze- vágott snidlinggel.

A pisztáciát 180 °C fokos sütőben 10 percre betesszük, és megpirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy kicsit összetörjük, és a tojáskrémhez adjuk. Az egészet végül betesszük a hűtőbe állni.

Következő feladat a tormakrém: a tormát, hagymát és a burgonyát felvágjuk, majd tetszés szerint kisebb darabokra vágjuk. Először a hagymát kevés olajon megpirít- juk. Mikor már szépen megpirult, hozzátesszük a tormát és a burgonyát, és tovább pirítjuk őket. Ha megpirultak, akkor félig felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a zöldségek puhák nem lesznek. Ha közben a víz elfő, akkor pótolhatjuk. A főzés végén felöntjük szójatejjel, és az egészet leturmixoljuk.

A pisztrángot kiszálkázzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Egy előmelegített serpenyőben megsütjük.

Utolsó lépésként a tojásfehérjéket kivesszük a céklaléből, és beletöltjük a kész tojáskrémet.