9 darab tojásból kemény tojást készítünk. Amíg a tojások főnek, addig megtisztítjuk és kiszálkázzuk a pisztrángfiléket. Ha a tojások megfőttek, akkor kihűtjük és megpucoljuk őket. A 9 darab tojásból 4 darabot félbe vágunk, és kiszedjük a tojás sárgáját, amit félreteszünk. A tojásfehérjét egy tálba tesszük, és addig felöntjük céklalével, amíg el nem lepi. Ezt követően berakjuk a hűtőbe, és állni hagyjuk. A megmaradt tojásokat, plusz a 4 darab tojás sárgáját egy tálba tesszük, összetör- jük, majd félretesszük.
Következő lépésként a megmaradt 1 darab tojásból majonézt készítünk. Először szétválasztjuk a tojást, és a sárgáját összekeverjük a mustárral, majd szépen lassan hozzácsurgatjuk az olajat. Ha ezzel megvagyunk, akkor a kész majonézt összekeverjük az összetört tojásokkal, és ízesítjük sóval, borssal, valamint össze- vágott snidlinggel.
A pisztáciát 180 °C fokos sütőben 10 percre betesszük, és megpirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy kicsit összetörjük, és a tojáskrémhez adjuk. Az egészet végül betesszük a hűtőbe állni.
Következő feladat a tormakrém: a tormát, hagymát és a burgonyát felvágjuk, majd tetszés szerint kisebb darabokra vágjuk. Először a hagymát kevés olajon megpirít- juk. Mikor már szépen megpirult, hozzátesszük a tormát és a burgonyát, és tovább pirítjuk őket. Ha megpirultak, akkor félig felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a zöldségek puhák nem lesznek. Ha közben a víz elfő, akkor pótolhatjuk. A főzés végén felöntjük szójatejjel, és az egészet leturmixoljuk.
A pisztrángot kiszálkázzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Egy előmelegített serpenyőben megsütjük.
Utolsó lépésként a tojásfehérjéket kivesszük a céklaléből, és beletöltjük a kész tojáskrémet.