Az édesburgonyák héját sikáljuk meg alaposan, majd vágjuk hosszában ketté a burgonyákat.
Helyezzük a 4 darabot sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és alufóliával fedve süssük elő 220 fokos sütőben, míg megpuhul, villával enyhén ki tudjuk vájni a közepüket. (kb. 45 perc). Vagy vágott felüknél fogva annyi vízbe állítva, amennyi éppen ellepi, előfőzhetjük, kb. 15 perc alatt. Majd grillrácson pirítsuk meg a vágott felüket a burgonyáknak.
Amíg sül/fő a burgonya dinszteljük az apróra vágott hagymát olajon, adjuk hozzá és pirítsuk le a darált húst, majd öntsük fel a paradicsomszósszal. Ízesítsük az egyik zúzott fokhagymával, római köménnyel, csilikrémmel, keverjük hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót és lefedve főzzük a húsragut 25 percet.
A zabszemet sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, keverjük a raguhoz.
A tököt, cukkinit, paprikát kockázzuk kb. azonos méretűre, majd teflon- serpenyőben a másik gerezd zúzott fokhagymával együtt pirítsuk meg a zöldségeket, sózzuk, keverjük a raguhoz ezt is.
Kanalazzuk a ragut az előkészített édesburgonyákba, 230 fokos sütőben süssük össze 10 perc alatt.