Főétel

Rakott édesburgonya

Hozzávalók

1

darabhoz

Rakott édesburgonya

7,5

dkg

édesburgonya

3,125

dkg

sovány darált marhahús

0,125

fej

vöröshagyma

1,25

dkg

zabszem

2,5

dkg

főtt csicseriborsó (konzerv)

1,875

dkg

sütőtök

1,875

dkg

cukkini

1,25

dkg

kápia paprika

0,125

mk.

csilikrém

0,125

tk.

őrölt római kömény

0,25

dl

paradicsompüré

0,25

gerezd

fokhagyma

frissen őrölt bors

olaj

Tápanyag

(per adag)

432

kalória

12g

zsír

50g

szénhidrát

25g

fehérje

2025-07-02

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

80p

Kalória

432

Cukor

8g

Az édesburgonyák héját sikáljuk meg alaposan, majd vágjuk hosszában ketté a burgonyákat.

Helyezzük a 4 darabot sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és alufóliával fedve süssük elő 220 fokos sütőben, míg megpuhul, villával enyhén ki tudjuk vájni a közepüket. (kb. 45 perc). Vagy vágott felüknél fogva annyi vízbe állítva, amennyi éppen ellepi, előfőzhetjük, kb. 15 perc alatt. Majd grillrácson pirítsuk meg a vágott felüket a burgonyáknak.

Amíg sül/fő a burgonya dinszteljük az apróra vágott hagymát olajon, adjuk hozzá és pirítsuk le a darált húst, majd öntsük fel a paradicsomszósszal. Ízesítsük az egyik zúzott fokhagymával, római köménnyel, csilikrémmel, keverjük hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót és lefedve főzzük a húsragut 25 percet.

A zabszemet sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, keverjük a raguhoz.

A tököt, cukkinit, paprikát kockázzuk kb. azonos méretűre, majd teflon- serpenyőben a másik gerezd zúzott fokhagymával együtt pirítsuk meg a zöldségeket, sózzuk, keverjük a raguhoz ezt is.

Kanalazzuk a ragut az előkészített édesburgonyákba, 230 fokos sütőben süssük össze 10 perc alatt.