Leves

Tárkonyos gombás halraguleves

Hozzávalók

1

darabhoz

Leves

10

dkg

halfilé: pisztráng/lazacpisztráng/afrikai harcsa

6,25

dkg

csiperkegomba

5

dkg

krumpli

5

dkg

sárgarépa

2,5

dkg

zeller

2,5

dkg

fehérrépa

3,75

dkg

kelkáposzta

0,25

fej

vöröshagyma

0,5

gerezd

fokhagyma

0,375

dl

főzőtejszín

0,375

dl

száraz fehér bor

0,25

darab

citrom

0,25

ek.

világos tönkölyliszt

0,25

tk.

mustár

frissen őrölt bors

1

ek.

szárított morzsolt tárkony

0,5

ek.

olívaolaj

Tápanyag

(per adag)

410

kalória

22g

zsír

25g

szénhidrát

35g

fehérje

2025-07-02

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

45p

Kalória

410

Cukor

6g

A halfiléket daraboljuk, sózzuk enyhén be, tegyük félre.

Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük az olívaolajon, adjuk hozzá a megtisztított, apróra kockázott zöldségeket a kelkáposzta kivételével. Sózzuk, borsozzuk, dinszteljük át a zöldségeket, majd öntsük fel a fehérborral.

Adjuk hozzá a tárkonyt, pároljuk 5 percet, majd öntsük fel 1,2 l vízzel, lefedve, takaréklángon főzzük 25-30 perc alatt puhára a zöldségeket.

Öntsük hozzá a tejszínnel és a mustárral elkevert lisztet, ízesítsük sóval, borssal, a citrom levével.

Adjuk a leveshez a darabolt halfilét, a kockázott kelkáposztát, főzzük öt percet, majd tálaljuk a levest.