Előétel

Diós-lilahagymás gombapástétom

Hozzávalók

1

darabhoz

Krém

0,167

fej

lila hagyma

0,167

gerezd

fokhagyma

4,167

dkg

barna csiperkegomba

0,67

ek.

balzsamecet

0,83

dkg

dió

0,583

ág

friss kakukkfű

1,67

dkg

natúr tejszínes krémsajt

0,33

ek.

olívaolaj

frissen őrölt bors

Tápanyag

(per adag)

101

kalória

8g

zsír

4g

szénhidrát

3g

fehérje

2025-07-02

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

35p

Kalória

101

Cukor

4g

Egy nagyobb serpenyőben olívaolajon dinszteljük puhára az apróra kockázott lilahagymát. Adjuk hozzá a megmosott, lecsöpögtetett, kicsire darabolt gombát és a kakukkfüvet. Enyhén sózzuk.

Nagy lángon dinszteljük 1-2 percet a gombát is, majd öntsük fel a balzsamecettel. Takarék lángon dinszteljük puhára a gombát 7-10 perc alatt, majd adjuk hozzá a darabolt diót és a zúzott fokhagymát is.

Vegyük le a tűzről a keveréket, szedjük botmixer táljába, adjuk hozzá a natúr krémsajtot, majd turmixoljuk, ne teljesen simára, hanem enyhén darabosra. Sóval, borssal ízesítsük.