Előétel

Zöldfűszeres túrókrémkoszorú felvágottal

Hozzávalók

1

darabhoz

Túrókrémkoszorú

2,5

dkg

cottage cheese

3,125

dkg

tehéntúró

0,125

ek.

12%-os tejföl

0,125

tk.

mustár

0,125

gerezd

fokhagyma

0,125

csokor

petrezselyem

0,375

ek.

szárított fűszerkeverék (pl. provancei)

frissen őrölt bors

Díszítés

1,25

dkg

szeletelt szalámi

1,25

dkg

vékonyra szelt főtt sonka

fodros zöldsaláta

retek

koktélparadicsom

olívabogyó

kapribogyó

gyöngyhagyma

csíra

Tápanyag

(per adag)

131

kalória

8g

zsír

3g

szénhidrát

11g

fehérje

2025-07-02

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

30p

Kalória

131

Cukor

3g

A cottege cheese-t keverjük össze a túróval, a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a mustárral, a finomra vágott petrezselyemmel, a zöldfűszerekkel. Frissen őrölt borssal és sóval ízesítsük a krémet.


Kanállal adagoljuk kör alakban egy kínálótálra, majd a kanál segítségével formázzuk meg a koszorú alapját a krémből. Helyezzük rá a fodros salátát, a vékonyra szelt sonkaszeleteket.

Szalámirózsa: a szobahőmérsékletű szalámiszeleteket félbehajtva tegyük több körben egymásra rétegezve, egy kis méretű pohár, karimájára úgy, hogy a szalámik egyik fele kívül, másik belül legyen, majd óvatosan emeljük le a pohárról, helyezzük a koszorúra.

Díszítsük tovább tetszés szerint.