Desszert

Torta

Mogyorós-joghurtos csokoládétorta

Hozzávalók

1

darabhoz

Torta

1,25

dkg

pörkölt törökmogyoró

0,625

dkg

kókuszreszelék

0,9375

dkg

kis szemű zabpehely

0,25

ek.

eritrit

0,125

ek.

cukrozatlan kakaópor

1,25

dkg

kókuszvaj/vaj

0,125

mk.

fahéj

0,125

dl

joghurt

0,25

dl

habtejszín

1,25

dkg

édesítőszeres étcsokoládé

0,125

darab

narancs reszelt héja

Díszítés

gránátalma

Tápanyag

(per adag)

295

kalória

24g

zsír

16g

szénhidrát

5g

fehérje

2025-07-02

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

60p

Kalória

295

Cukor

4g

A mogyorót és az zabpehely felét konyhai aprítóban daráljuk le, szedjük egy tálba, adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a maradék zabpelyhet, az édesítőszert, a kakaóport, a fahéjat, a vajjal/ kókuszvajjal.

Gyúrjuk össze a tortaalapot, lapogassuk 26 cm-es fém tortaformába úgy, hogy pereme is legyen. Tegyük hűtőszekrénybe egy kis időre. A narancs héját reszeljük le.

A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg kevés narancslével együtt, keverjük hozzá a reszelt narancshéjat.

Vegyük le a tűzről, kevergetve hagyjuk hűlni, keverjük el a joghurttal.

A tejszínt verjük fel habnak, forgassuk a csokoládékrémhez, majd simítsuk a krémet a tortaalapra.

Szórjuk kakaóporral, díszítsük gránátalmamagokkal.