A mogyorót és az zabpehely felét konyhai aprítóban daráljuk le, szedjük egy tálba, adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a maradék zabpelyhet, az édesítőszert, a kakaóport, a fahéjat, a vajjal/ kókuszvajjal.
Gyúrjuk össze a tortaalapot, lapogassuk 26 cm-es fém tortaformába úgy, hogy pereme is legyen. Tegyük hűtőszekrénybe egy kis időre. A narancs héját reszeljük le.
A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg kevés narancslével együtt, keverjük hozzá a reszelt narancshéjat.
Vegyük le a tűzről, kevergetve hagyjuk hűlni, keverjük el a joghurttal.
A tejszínt verjük fel habnak, forgassuk a csokoládékrémhez, majd simítsuk a krémet a tortaalapra.
Szórjuk kakaóporral, díszítsük gránátalmamagokkal.