A lencsét főzzük puhára kb. 35-40 perc alatt sós vízben, szűrjük le. A rizseket is főzzük puhára külön-külön.
Teflonserpenyőben forró olívaolajon a karikázott fokhagyma- gerezddel együtt fonnyasszuk meg egy perc alatt a spenótot, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, keverjük össze a lencsével, a rizsekkel. Facsarjuk hozzá a citromlevet, keverjük el, majd adjuk hozzá a gránátalma magokat.
A halfilét főzzük meg sós vízben, szűrjük le. Ha kihűlt, keverőtálban adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsa felét, a citromhéjat, a petrezselymet, a mustárt, 1 gerezd zúzott fokhagymát és a reszelt vöröshagymát, a chilit. Gyúrjuk össze a masszát, majd formázzunk belőle lapos pogácsákat, hempergessük meg őket a zsemlemorzsában.
Spricceljük olívaolajjal, sütőpapírra téve 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük készre.