Főétel

Halfasírt spenótos gránátalmás lencsével

Hozzávalók

1

darabhoz

Fasírt

10

dkg

halfilé (harcsa, afrikai harcsa)

0,25

darab

M-es tojás

0,25

tk.

mustár

0,25

darab

citrom reszelt héja

0,25

darab

kis fej vöröshagyma

0,25

gerezd

fokhagyma

0,25

csokor

petrezselyem

bors

0,25

mk.

morzsolt chili

1

dkg

teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

Köret

2,5

dkg

aprószemű lencse

1,25

dkg

basmati rizs

1,25

dkg

vadrizs

0,25

darab

gránátalma

6,25

dkg

leveles spenót

0,5

gerezd

fokhagyma

0,5

ek.

olívaolaj

frissen őrölt bors

0,0625

darab

citrom leve

Tápanyag

(per adag)

492

kalória

12g

zsír

36g

szénhidrát

32g

fehérje

2025-07-02

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

60p

Kalória

492

Cukor

6g

A lencsét főzzük puhára kb. 35-40 perc alatt sós vízben, szűrjük le. A rizseket is főzzük puhára külön-külön.

Teflonserpenyőben forró olívaolajon a karikázott fokhagyma- gerezddel együtt fonnyasszuk meg egy perc alatt a spenótot, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, keverjük össze a lencsével, a rizsekkel. Facsarjuk hozzá a citromlevet, keverjük el, majd adjuk hozzá a gránátalma magokat.

A halfilét főzzük meg sós vízben, szűrjük le. Ha kihűlt, keverőtálban adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsa felét, a citromhéjat, a petrezselymet, a mustárt, 1 gerezd zúzott fokhagymát és a reszelt vöröshagymát, a chilit. Gyúrjuk össze a masszát, majd formázzunk belőle lapos pogácsákat, hempergessük meg őket a zsemlemorzsában.

Spricceljük olívaolajjal, sütőpapírra téve 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük készre.