Leves

Mediterrán

Zöld gazpacho Uborkaleves

Hozzávalók

1

darabhoz

Leves

0,25

db

érett avokádó

7,5

dkg

kígyóuborka /fürtös uborka

0,25

gerezd

fokhagyma

0,25

kis csokor

bazsalikom

0,25

kis csokor

petrezselyem

koriander

olívaolaj

0,25

dl

3,6%-os natúr joghurt

0,25

db

kisebb kápia paprika

0,25

db

kis fej lilahagyma

frissen őrölt bors

0,5

db

lime

Tápanyag

(per adag)

120

kalória

9g

zsír

6g

szénhidrát

2g

fehérje

2025-07-02

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

30p

Kalória

120

Cukor

5g

5 dkg uborkát, a kápia paprikát és a lilahagymát kockázzuk egészen apróra, tegyük kis tálba, enyhén sózzuk, csepegtessük olívaolajjal és facsarjuk rá 1 db lime levét.
Tegyük félre.

A hámozott avokádót a többi uborkával, a fokhagymával és a zöldfűszerekkel együtt tegyük a botmixer táljába, turmixoljuk simára, majd öntsük fel kb. 1 liter hideg vízzel. Sózzuk, borsozzuk, lime lével ízesítsük a levest, hűtsük be tálalás előtt.

Tálaláskor hígabb natúr joghurttal, olívaolajjal csepegtessük, frissen őrölt borssal szórjuk és kanalazzuk rá a citrommal marinált zöldségkeverékből, amelyet korábban készítettünk.