Főétel

Mediterrán

Mentás-csicseris bulgursalátával rakott, grillezett padlizsán

Hozzávalók

1

darabhoz

Grillezett padlizsán

0,5

db

normál méretű padlizsán

5

dkg

főtt konzerv csicseriborsó

2,5

dkg

bulgur

2,5

dkg

aszalt paradicsom

2,5

dkg

kapribogyó

2,5

dkg

fürtös uborka

2,5

dkg

koktélparadicsom

0,25

gerezd

fokhagyma

0,25

csokor

friss menta

koriander

0,25

tk.

őrölt római kömény

olívaolaj

0,125

db

citrom

0,375

dl

natúr joghurt (1,4%-os / 3,6%-os)

Tápanyag

(per adag)

310

kalória

12g

zsír

40g

szénhidrát

10g

fehérje

2025-07-02

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

40p

Kalória

310

Cukor

12g

A bulgurt főzzük ki bő, sós vízben, a főzés végén, amikor a bulgur már megpuhult, adjuk hozzá a csicseriborsót. Forraljunk rajta egyet, majd szűrjük le.

Keverjük hozzá a kapribogyót és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot, a zúzott fokhagymát. Amikor teljesen kihűlt, keverjük hozzá az apró kockákra vágott uborkát, a negyedelt koktélparadicsomokat, a mentát és a koriandert, ízesítsük a római köménnyel, citromlével.

A padlizsánokat vágjuk ketté, és irdaljuk őket be, sózzuk, kenjük meg olajjal és forró faszén felett/kontaktgrillben/serpenyőben süssük puhára.

A joghurtot keverjük el sóval, aprított fűszernövényekkel, kis gerezd zúzott fokhagymával.

Szedjük a forró padlizsánokra a csicseris ragut, locsoljuk joghurttal és tálaljuk.