Desszert

Sütőben sült citrompuding mentás-bazsalikomos málnaöntettel

Hozzávalók

1

darabhoz

Puding

1

db

egész tojás

2,5

dkg

nyírfacukor

0,75

dkg

világos tönkölyliszt

0,75

dkg

durumliszt

1,25

dkg

kókuszreszelék

1,25

dkg

vaj

0,625

dl

tej

0,5

db

citrom héja

0,25

db

citrom leve

Málnaöntet

7,5

dkg

málna

0,25

csokor

bazsalikom menta

Tápanyag

(per adag)

265

kalória

15g

zsír

15g

szénhidrát

8g

fehérje

2025-07-02

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

40p

Kalória

265

Cukor

7g

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A tojások sárgáját verjük fehéredésig a nyírfacukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal. Szitáljuk hozzá a liszteket, öntsük hozzá a tejet, adjuk hozzá a citrom reszelt héját és a citrom kifacsart levét.

A tojásfehérjéket habnak verjük fel.

Keverjük simára a tésztát, majd óvatosan forgassuk hozzá a kemény habnak felvert fehérjét.

Simítsuk a tésztát vajjal kent, liszttel szórt kis szuflés tálakba/1 nagy kerámia formába, majd süssük az előmelegített sütőben 30 percig a pudingot.
A teteje enyhén piskótásra sül, az alja pudingos lesz.

Az öntethez a málnát egy kis lábosban forraljuk össze, vegyük le a tűzről, keverjük el benne a finomra vágott friss fűszernövényeket, hagyjuk kihűlni.