Desszert

Reggeli

Almás-diós zabszelet aszalt barackkal

Hozzávalók

1

darabhoz

Zabszelet

1,3

dkg

zabpehely

1

dkg

édes alma

0,5

tört

dió/mandula/ pekándió

0,5

dkg

aszalt sárgabarack

őrölt fahéj

édesítőszer

Tápanyag

(per adag)

107

kalória

5.3g

zsír

12.5g

szénhidrát

2.2g

fehérje

2025-07-01

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

25p

Kalória

107

Cukor

5.7g

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

Az almát héjastól reszeljük le kis lyukú reszelőn, keverjük a zabpehelyhez, adjuk hozzá a finomra vágott dióféléket és az aprított aszalt gyümölcsöt.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre formázzunk belőle 1,5-2 cm magas téglalapot, tegyük be sülni 12-15 percre.

Vegyük ki a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd éles késsel szeleteljük a kívánt méretű darabokra.