A túrót 1 dl vízzel összekeverve botmixerrel turmixoljuk simára. Keverjük össze a durumliszttel, 1 tk. sóval, adjunk hozzá 2 egész tojást, majd kb. 1 dl vizet, hogy sűrű nokedlitésztát kapjunk, hagyjuk állni 15 percet.
Nagy fazékban forraljunk bőséges mennyiségű vizet, ha felforrt, sózzuk. Szaggassuk a forrásban lévő vízbe a nokedlit, ha elkészült, szűrőkanállal szedjük ki egy serpenyőbe.
A juhtúrót keverjük el a tejföllel, sózzuk.
Az apróra kockázott szalonnát serpenyőben süssük zsírjára, adjuk hozzá az egészen apróra kockázott gombát és pirítsuk ropogósra.
Tálaláskor szedjük a juhtúrós tejfölt a nokedlira, majd szórjuk meg a pirított gombás-szalonnás keverékkel.