Főétel

Juhtúros nokedli (szénhidrát csökkentett)

Hozzávalók

1

darabhoz

Tészta

5

dkg

durumliszt

5

dkg

zsírszegény túró

kb 0,5

dl

víz

0,5

darab

tojás

Feltét

5

dkg

juhtúró

0,5

dl

12 %-os tejföl

6,25

dkg

gomba

1,25

dkg

húsos szalonna

0,25

fej

zöldsaláta

0,25

nagy fej

citrom

frissen őrölt bors

Tápanyag

(per adag)

525

kalória

28g

zsír

42g

szénhidrát

27g

fehérje

2025-07-01

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

35p

Kalória

525

Cukor

4.5g

A túrót 1 dl vízzel összekeverve botmixerrel turmixoljuk simára. Keverjük össze a durumliszttel, 1 tk. sóval, adjunk hozzá 2 egész tojást, majd kb. 1 dl vizet, hogy sűrű nokedlitésztát kapjunk, hagyjuk állni 15 percet.

Nagy fazékban forraljunk bőséges mennyiségű vizet, ha felforrt, sózzuk. Szaggassuk a forrásban lévő vízbe a nokedlit, ha elkészült, szűrőkanállal szedjük ki egy serpenyőbe.

A juhtúrót keverjük el a tejföllel, sózzuk.

Az apróra kockázott szalonnát serpenyőben süssük zsírjára, adjuk hozzá az egészen apróra kockázott gombát és pirítsuk ropogósra.

Tálaláskor szedjük a juhtúrós tejfölt a nokedlira, majd szórjuk meg a pirított gombás-szalonnás keverékkel.