Előétel

Kelet-Ázsiai

Csicseriborsós-spenótos villámlepény

Hozzávalók

1

darabhoz

Tészta

3

dkg

világos tönkölyliszt

3

dkg

durumliszt

3

dkg

vaj

0,5

dl

natúr joghurt

Feltét

2

ek.

natúr paradicsompüré

5

dkg

főtt csicseriborsó

2,5

dkg

felezett koktélparadicsom

2,5

dkg

spenót

0,5

gerezd

fokhagyma

frissen őrölt bors

feta morzsa

Tápanyag

(per adag)

620

kalória

35g

zsír

52g

szénhidrát

14g

fehérje

2025-07-01

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

35p

Kalória

620

Cukor

8g

Keverjük el a liszteket egymással, sózzuk, adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és a joghurtot. Gyúrjuk össze a tésztát (ha nem gyúrható, kevés hideg vizet adjunk hozzá).

Olívaolajon serpenyőben pirítsuk meg a zúzott fokhagymával együtt a csicseriborsót, adjuk hozzá a felcsíkozott spenótot. Ezt éppen hogy csak fonnyasszuk meg. Sóval, borssal ízesítsük.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A tésztát nyújtsuk ki kerek lapnak, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

Kenjük meg paradicsompürével, szórjuk rá egyenletesen a csicseriborsós feltétet, a darabolt koktélparadicsomot és a morzsolt fetasajtot, olívaolajjal csepegtessük.

Hajtsuk vissza a tészta széleit, majd 25 perc alatt süssük készre az előmelegített sütőben.