Almás-erdeigyümölcs lekvár

Hozzávalók

1

darabhoz

Lekvár

1

kg

alma

0,5

darab

bio citrom

0,75

rúd

fahéj

5

dkg

eritrit

12,5

dkg

erdei gyümölcs

vegyesen:

málna, ribizli, áfonya

Tápanyag

(per adag)

150

kalória

0g

zsír

15g

szénhidrát

1g

fehérje

2025-07-01

szrjeborni@bianka

Megosztás:

Elkészítési idő

120p

Kalória

150

Cukor

13.5g

Az almát héjastul kockázzuk fel és tegyük egy nagy fazékba. A héjban van a sűrítőanyag, mindenképpen hagyjuk rajta! Kezdjük főzni takaréklángon, gyakran kevergetve.

Adjuk hozzá a fahéjrudakat és a citromkarikákat (ezért fontos a vegyszermentes citrom). Adjuk hozzá az édesítőszert és főzzük sűrűre a lekváralapot (kb. 1,5-2 óra).

Keverjük hozzá a megmosott bogyós gyümölcsöket.

Forralva és kevergetve főzzük további 30 percet a lekvárt.

Szedjük előkészített, hőkezelt üvegekbe.